Crear una xarxa de mentors a la comarca del Bages per donar suport a nois i noies d'entre 18 i 21 anys amb discapacitat intel·lectual que arriben a la majoria d'edat amb xarxes familiars i socials molt precàries. És un projecte d'Ampans, l'entitat que, com va avançar Regió7, ha guanyat la 14a edició del Premi Simeó Selga atorgat pel Rotary Club Manresa-Bages.

Mitjançant el guardó Premi Simeó Selga, el Rotary ofereix suport econòmic a un projecte d'interès social promogut per una entitat de la comarca. Com és habitual, el premi se subvencionarà amb el que es recapti amb les entrades del concert de Reis organitzat per l'entitat el dia 10 de gener, a les 6 de la tarda, al teatre Kursaal de Manresa, que, com és tradició, anirà a càrrec de l'Orquestra Simfònica Sant Cugat amb una proposta adequada a aquestes dates amb obertures, marxes, polques i valsos de la família Strauss i d'altres compositors. Igual que en les darreres edicions, hi participaran els cors infantil i juvenil de l'Orfeó Manresà. Properament, les localitats per al concert es podran adquirir, per 22 euros, a les taquilles del teatre Kursaal; per telèfon, al 93 872 36 36; o bé mitjançant la pàgina web del Kursaal. L'entrega del guardó es farà en el decurs d'un acte programat amb la col·laboració de l'Ajuntament i d'un centenar d'empreses de la comarca del Bages. En les darreres edicions l'import ha estat de 6.000 euros.

A través del projecte d'Ampans, que enguany ha celebrat mig segle de vida, es vol donar suport a joves amb discapacitat intel·lectual en el seu procés d'emancipació, fent que els mentors siguin una referència estable i segura per a ells.