Lin Muyizere, marit de l'opositora rwandesa Victoire Ingabire, empresonada pel règim de Paul Kagame, serà el divendres 22 de gener a Manresa en la commemoració del Memorial Flors Sirera, que cada any es du a terme per recordar l'assassinat de la infermera.

Lin Muyizere presentarà el llibre Entre 4 murs, escrit per la seva esposa a la presó. L'acte, organitzat per Inshuti i el Consell Municipal de Solidaritat, tindrà lloc a la Casa Flors Sirera a partir de les 8 del vespre. La presentació del memorial anirà a càrrec de Jordi Palou-Loverdos, director del Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya i mediador en resolució pacífica de conflictes i processos de pau.

L'alumnat de quart d'ESO de Fedac-Dominiques farà la cloenda musical del memorial, durant el qual es podrà signar la petició per donar suport a la candidatura de la Victoire Ingabire al Premi Internacional Catalunya 2016.

El memorial es du a terme en el 19è aniversari de l'assassinat de la cooperant manresana Flors Sirera a Rwanda. Després de tot el temps transcorregut ningú ha pagat pel crim comès.