Els valors cadastrals baixaran el 8% el 2017 a Manresa

La reducció del 2014 va ser del 27% i la del 2015 del 29%, però el 2016 no n'hi ha hagut

23.05.2016 | 11:16

L'Ajuntament de Manresa s'acollirà l'any que ve a una nova rebaixa lineal de valors cadastrals, en aquest cas del 8%, que el govern central ofereix als municipis que els van revisar en el moment àlgid de la bombolla immobiliària.

La rebaixa lineal de valors ja es va aplicar l'any 2014, amb el 27%, i el 2015, el 29%. L'Ajuntament va renunciar a acollir-s'hi el 2016 perquè va considerar que repercutiria negativament en els patrimonis dels ciutadans i de les empreses.

Ara, el govern considera que la situació ha canviat i va presentar al ple municipal d'ahir, per a la seva aprovació, sol·licitar a la Direcció General del Cadastre l'aplicació als valors cadastrals dels béns immobles urbans del terme municipal els coeficients que la Llei de Pressupostos Generals de l'Estat estableixi per a l'any 2017.

El 31 de març, el gerent regional del Cadastre va informar l'Ajuntament que el coeficient de decrement de valors cadastrals previst per a l'any 2017 és del 0,92.

L'Ajuntament ho ha valorat tècnicament i considera adequat sol·licitar novament l'aplicació d'aquest coeficient perquè "permetrà situar definitivament els valors cadastrals a l'entorn del 50% del valor de mercat, sense que aquests quedin sensiblement per sota d'aquest coeficient de referència al mercat".

Va renunciar a l'aplicació de la reducció del 2016 perquè un estudi elaborat pel mateix Ajuntament de transaccions immobiliàries mostrava que els valors cadastrals ja es trobaven aproximadament a un 50% dels preus de mercat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Manresa

Professionals sanitaris donen sang per fer-ne créixer les reserves

Hi participaran Manel Jovells, Anna Aran Solé i Marta Chandre Jofré, entre d'altres

Seminari de ´Social Selling´, avui a Manresa

Serà aquest dijous a L3 Formació Professional

Gairebé la meitat de Manresa es troba sense el servei diari de repartiment de Correus

Gairebé la meitat de Manresa es troba sense el servei diari de repartiment de Correus

Segons el sindicat CGT, actualment hi ha més de 20.000 cartes ordinàries acumulades i 1.500...

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.

 
Enllaços recomanats: Premis cinema