A Manresa cal començar a anotar la matrícula per poder aparcar a la zona blava

No farà falta posar el tiquet al cotxe perquè el control serà telemàtic

13.06.2016 | 10:40
Els parquímetres nous començaran a funcionar la setmana vinent
Els parquímetres nous començaran a funcionar la setmana vinent

Els usuaris de la zona blava de Manresa hauran de teclejar la matrícula del seu vehicle als nous parquímetres. A partir d'aquesta setmana, a mesura que es vagin renovant els parquímetres, ja entraran en funcionament els nous aparells. L'any passat ho van fer els 9 que hi ha repartits entre el Passeig i el Guimerà, i ara s'han acabat d'instal·lar tota la resta. Un total de 37.

La principal novetat serà que s'haurà d'anotar la matrícula al teclat, una molèstia per a aquelles persones que no tenen memoritzada la placa del seu vehicle, o un tràmit més per als qui se la saben.

La compensació és que no farà falta tornar al cotxe per deixar-hi el tiquet, ja que els vigilants controlaran la informació telemàticament.
Tot i que al Passeig i al Guimerà ja hi havia els nous parquímetres es va decidir que no s'hauria d'apuntar la matrícula fins que no s'instal·lessin els mateixos aparells a tota la ciutat. El desembre també se'n va col·locar un a la plaça Milcentenari, i el febrer a la nova zona blava del carrer de la Dama. Els últims dies s'han acabat d'instal·lar a arreu. Els parquímetres antics es retiraran progressivament. Durant uns dies conviuran tots dos fins que quedin definitivament fora de servei.

L'empresa concessionària del servei, Eyssa, i l'Ajuntament de Manresa han editat uns tríptics informatius per explicar el funcionament dels nous aparells. Els repartiran els vigilants entre els usuaris, i també estaran disponibles en edificis municipals i públics. Explica, per exemple, com aparcar. S'haurà de seleccionar l'opció per fer-ho, introduir la matrícula i validar, seleccionar la forma de pagament, el temps i pagar. Sortirà un comprovant igualment, però no caldrà posar-lo al vehicle de forma visible com fins ara. El control és telemàtic.

Els nous parquímetres també permeten anul·lar denúncies les 24 hores i ja funcionarà el codi QR per, posem per cas, validar vals d'aparcaments de comerços.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Manresa

Comença la segona fase de les obres a l´antic Col·legi de Sant Ignasi de Manresa

Comença la segona fase de les obres a l´antic Col·legi de Sant Ignasi de Manresa

La nova actuació consisteix en la rehabilitació de les façanes interiors del claustre. Avui s'ha...

L´estalvi energètic guanya adeptes, malgrat la fama de car que té tot el que és ecològic

L´estalvi energètic guanya adeptes, malgrat la fama de car que té tot el que és ecològic

Empreses dedicades a l'aïllament de les cases s'afegeixen al boom de la biomassa a l'Ecoviure

Interès pels testimonis d´activisme mediambiental

Interès pels testimonis d´activisme mediambiental

L'activitat s'incloïa en la fira i en la Manresa Solidària

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.

 
Enllaços recomanats: Premis cinema