El ple de l´Ajuntament de Manresa ha autoritzat la construcció d´un centenar d´habitatges a l´antiga Alcoholera Manresana, ara propietat, en la seva major part, del Banc de Santander. És l´espai limítrof al pàrquing de l´estació d´autobusos, la carretera de Santpedor i el carrer de Sant Antoni Maria Claret.

En la sessió plenària, la proposta per construir habitatges d´alt nivell (120 metres quadrats) en aquest espai només va tenir els vots a favor de l´equip de govern format per Convergència i Esquerra Republicana. CUP, PSC i DM hi van votar en contra en considerar que es beneficiava injustificadament una operació de l´entitat bancària sense unes contraprestacions per a la ciutat que ho justifiquessin.

Es tracta d´un terreny molt proper a l´estació d´autobusos, ubicat a la cantonada entre el carrer de Sant Antoni Maria Claret i la carretera de Santpedor. Els terrenys estan inclosos en l´anomenat pla especial PE 8 Alcoholera Manresana i havia estat utilitzat durant molts anys com a magatzem per l´empresa manresana Construccions Cots i Claret. El PMU Alcoholera afecta un total de 6.830 metres quadrats.

Amb l´operació es porta a terme una reducció de l´edificabilitat prevista en el pla general actual, el del 1997, però superior a la que preveu el POUM que a hores d´ara es troba en fase d´aprovació provisional. La intervenció preveu la restauració de l´emblemàtica xemeneia de l´Alcoholera, i la conservació parcial de les façanes de la nau original de la fàbrica.

El regidor d´Urbanisme, Marc Aloy (ERC), va defensar l´operació per tractar-se d´un àmbit de desenvolupament que durant dècades no ha estat possible materialitzar i va explicar que el Banc de Santander té la voluntat de posar en marxa de forma imminent la construcció, que també suposarà la consecució d´espai públic en el que podria ser un punt d´inflexió en la sequera constructora a la ciutat.