La Politècnica a Manresa amplia la seva oferta amb un grau d'Automoció

La nova enginyeria s'oferirà a partir del curs 17-18 i té el suport de les empreses del sector

29.06.2016 | 00:00
Estudiants davant la Politècnica de Manresa
Estudiants davant la Politècnica de Manresa

L'Escola Politècnica Superior d'Enginyeria de Manresa (EPSEM) de la Universitat Politècnica de Catalunya ampliarà la seva oferta d'estudis universitaris a la capital del Bages amb una nova enginyeria d'Automoció. S'oferirà el curs 2017-2018, i també es podrà seguir a l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Industrial de Barcelona (ETSEIB) a partir del quart curs.
El nou grau té el suport del Clúster de la Indústria d'Automoció a Catalunya, s'impartirà en part en anglès i és una aposta de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) per formar professionals en un dels sectors industrials estratègics de Catalunya.
Demà dijous es farà a Manresa la presentació oficial dels nous estudis amb la presència del rector de la Universitat Politècnica de Catalunya, Enric Fossas.
A l'acte també hi prendrà part un representant del Clúster de la Indústria de l'Automoció; la vicerectora d'Ordenació Acadèmica de la Universitat Politècnica, Maribel Rosselló; la directora de l'EPSEM, Rosa Argelaguet; i la directora de l'ETSEIB, Neus Cònsul.

Oferta acadèmica
La singularitat de l'Escola Politècnica Superior d'Enginyeria de Manresa es veu reforçada amb els nous estudis, únics en la seva especialitat. Igual que Mines i també l'enginyeria de Sistemes TIC, que només s'imparteixen al centre manresà.
La Universitat Politècnica de Catalunya ofereix actualment un màster d'Enginyeria d'Automoció pensat per formar enginyers i enginyeres que es vulguin especialitzar en aquest àmbit i incorporar-se a empreses o centres de recerca d'aquest sector. Algunes de les matèries que tracten són de l'àmbit de la carrosseria, els components del xassís, la línia motriu, electricitat i electrònica, gestió i planificació del desenvolupament i fabricació del vehicle. El màster combina activitats teòriques i pràctiques i hi ha la possibilitat de realitzar una estada en una empresa o centre de recerca.
La UPC a Manresa ofereix, actualment, els graus d'Enginyeria Elèctrica, Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica, Enginyeria de Sistemes TIC, Mecànica, Química, Enginyeria Minera i de Recursos Energètics i Miners. També màsters i doctorats. Actualment es porta a terme el període de preinscripció, que el curs 2017-2018 ja incorporarà el nou grau d'Automoció.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Manresa

Manresa ha començat a rebre els primers refugiats dels 40 que acollirà

Manresa ha començat a rebre els primers refugiats dels 40 que acollirà

L'entitat que fa l'acollida diu que han arribat les primeres persones a l'antiga casa de les...

Creen unes jornades gastronòmiques inspirades en el Camí Ignasià

Manresa donarà a conèixer la cuina i els vins del recorregut que uneix Loiola amb Manresa

Cerimònia nupcial en directe a la fira de nuvis del Palau Firal

Cerimònia nupcial en directe a la fira de nuvis del Palau Firal

El renovat certamen es farà els dies 12 i 13 de novembre, sota el nom de Wedding Experience...

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.

 
Enllaços recomanats: Premis cinema