ICV denuncia que el 57% dels desocupats que hi ha a Manresa ja no cobren l'atur

Demana a l'Ajuntament que celebri un ple monogràfic perquè la situació s'agreuja any a any

01.07.2016 | 09:41
Imatge d´arxiu de l´oficina de l´Inem de Manresa
Imatge d´arxiu de l´oficina de l´Inem de Manresa

Iniciativa per Catalunya Verds de Manresa ha demanat a l'Ajuntament la celebració d'un ple monogràfic sobre l'atur. Segons ICV, en aquests moments el 57% de les persones aturades ja no reben cap prestació per desocupació.

A aquesta dada n'hi afegeixen una altra igual de preocupant: ara hi ha en aquesta situació el 10% de persones més que fa dos anys.
Per aquest motiu Iniciativa per Catalunya Verds de Manresa ha entrat per registre a l'Ajuntament una petició perquè es dugui a terme un ple municipal monogràfic sobre la situació d'atur i ocupació a Manresa que serveixi per "revisar, repensar i reorientar les polítiques d'ocupació".

Pacte de Ciutat "inconcret"

Una altra de les reivindicacions de la formació ecosocialista, que no va aconseguir representació a les darreres eleccions municipals, és que es concretin les línies establertes en el recentment aprovat Pacte de Ciutat, que la formació considera "inconcret".

ICV considera que el govern municipal ha demostrat un "escàs interès" vers una situació del mercat de treball que, igual que al conjunt del país, es caracteritza per uns elevats nivells d'atur, precarietat, temporalitat i salaris baixos.

A més, assenyalen que cada vegada hi ha més persones que es troben en situació d'atur de llarga durada, especialment en el cas de les dones i més grans de 45-50 anys. Això provoca que cada cop hi hagi més persones que no cobren cap prestació per desocupació.
Davant aquesta realitat els ecosocialistes creuen que és imprescindible que es produeixi un debat públic a fons sobre les polítiques d'ocupació que concreti prioritats i mesures i que hi comprometi recursos per canviar l'orientació de les actuals polítiques, que creuen que són "escarransides, sense els recursos econòmics i humans suficients i que no estan aconseguint el retorn al mercat de treball de les persones amb més dificultats".

Creuen que és imprescindible avançar en polítiques actives que garanteixin formació a mida i itineraris personalitzats, especialment per als col·lectius més vulnerables.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Manresa

Manresa participa en un projecte europeu per al tractament de residus valorat en 2,2 milions d´euros

Manresa participa en un projecte europeu per al tractament de residus valorat en 2,2 milions d´euros

S'investiguen nous mètodes per disminuir costos per eliminar els lixiviats, aigües contaminades...

Es busquen 1.000 voluntaris i 100.000 quilos de menjar

Es busquen 1.000 voluntaris i 100.000 quilos de menjar

El Banc dels Aliments presenta a Manresa el gran recapte, que al Bages i el Moianès tindrà 60...

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.

 
Enllaços recomanats: Premis cinema