Els vint-i-un alumnes del programa formatiu UniversiMÉS van assistir dijous a una primera trobada amb el professorat universitari i els coordinadors del curs. El programa s'organitza per primera vegada durant el curs acadèmic 2016-2017 i s'adreça a persones amb discapacitat intel·lectual. La seva finalitat és que persones amb discapacitat intel·lectual puguin participar en la vida universitària.

En aquesta primera trobada, els futurs alumnes del programa van entrar en contacte per primer cop des que va culminar el procés de selecció. Així mateix, també van poder conèixer l'equip de professors dels tres mòduls que s'impartiran a partir del mes d'octubre: Art i Expressió Artística; Economia i Vida Quotidiana, i Entendre el Món. Durant el transcurs de la trobada, les coordinadores del programa, Laia Cladellas i Cristina Llohis, van poder explicar als futurs alumnes com funcionarà i com es desenvoluparà el curs.

La primera edició d'UniversiMÉS té com a objectiu fer un pas més cap a la normalització i la plena inclusió de les persones amb discapacitat intel·lectual en els entorns comunitaris. Tots els continguts que s'impartiran al llarg del curs estan enfocats a l'ampliació de coneixements i informació útil que els alumnes podran aplicar a la vida quotidana. A banda de poder accedir i ampliar coneixements generals, aquests alumnes podran fer ús de l'espai universitari, dels seus serveis i de les instal·lacions, com a alumnes de la universitat.

El programa UniversiMÉS ha de començar el 6 d'octubre i és una iniciativa pionera en tot l'estat espanyol. Ha estat possible per la col·laboració entre diverses entitats, UManresa-FUB, Ampans i BBVA-CX, per fer possible l'accés a la universitat de persones amb discapacitat intel·lectual.