Desapareixen dos milions de litres d'aigua

Buiden per primera vegada el vas de l'olímpica de 50 metres de les Piscines Municipals per fer-hi obres de manteniment

04.08.2016 | 08:02
La piscina es va buidar dilluns, i continuarà així fins a final d´agost per dur-hi a terme una revisió completa i a fons
La piscina es va buidar dilluns, i continuarà així fins a final d´agost per dur-hi a terme una revisió completa i a fons

Per primera vegada des que es va inaugurar el 2007, la piscina de 50 metres de les Piscines Municipals de Manresa ha quedat eixuta. S'ha buidat per dur-hi a terme una profunda revisió.

Per buidar-la s'han escolat pel desguàs més de dos milions de litres d'aigua. Van fer falta 12 hores per deixar-la seca, i es tardaran entre 2 i 3 dies per tornar-la a omplir, cosa que serà a final de mes.

Durant tot l'agost, les Piscines Municipals es quedaran sense la de 50x21 metres. "És l'única època de l'any que podem fer les obres", tenint en compte que no hi ha competicions del Club Natació Minorisa, va explicar el director de Recursos d'Aigües de Manresa i responsable de l'equipament, Josep Ros. La manca d'aigua s'ha intentat compensar obrint més hores la piscina d'estiu, a la qual s'ha d'accedir per les passeres d'emergència que hi ha al cantó de l'aparcament. Fins ara estava oberta de 9 del matí a 8 del vespre, i mentre durin els treballs a la piscina gran, s'hi podrà anar de les 7 del matí a les 10 del vespre.

A l'olímpica es revisaran tots els elements, com els trampolins o els ponts, es repararan petites fuites del vas "que l'usuari no percep però que tenim" i es canviarà tot el paviment que hi ha al voltant, que són els treballs que requereixen més temps i més dedicació. És el que s'anomena la zona de platja. Ja es va fer fa un temps amb les piscines de relaxació i amb la mitjana, i ara es completa amb la gran. L'operació té un pressupost de 90.000 euros. La piscina s'ha intentat aïllar de la resta de l'equipament amb tanques i una gran lona.

Avisos per buidar i per omplir
Quan es va buidar la piscina es va avisar la depuradora d'aigües de Manresa. "Amb un dia de pluja, el volum és molt més alt, però si no plou i noten que hi ha un augment del cabal és millor que ho sàpiguen". També quan s'ompli la piscina novament s'advertirà "qui es cuida de la xarxa, perquè notarà un consum més elevat d'aigua".

La revisió de la piscina olímpica és "la inversió estrella" d'aquest any a l'equipament municipal que gestiona Aigües de Manresa. De cara a l'any vinent té altres projectes entre mans, com la construcció d'una piscina per als més petits a l'exterior, i també tota la reurbanització de l'exterior a causa de les obres a l'entorn de la plaça i la via de Sant Ignasi.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Manresa

Manresa ha començat a rebre els primers refugiats dels 40 que acollirà

Manresa ha començat a rebre els primers refugiats dels 40 que acollirà

L'entitat que fa l'acollida diu que han arribat les primeres persones a l'antiga casa de les...

Creen unes jornades gastronòmiques inspirades en el Camí Ignasià

Manresa donarà a conèixer la cuina i els vins del recorregut que uneix Loiola amb Manresa

Cerimònia nupcial en directe a la fira de nuvis del Palau Firal

Cerimònia nupcial en directe a la fira de nuvis del Palau Firal

El renovat certamen es farà els dies 12 i 13 de novembre, sota el nom de Wedding Experience...

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.

 
Enllaços recomanats: Premis cinema