L'Ajuntament ha fet l'aprovació provisional del pla urbanístic de Manresa perquè a la finca agrària de l'Obaga de l'Agneta -situada entre Can Poc Oli i el barri dels Comtals, dins de la serra de Montlleó- hi pugui haver celler, molí i agrobotiga en terreny no urbanitzable.

El regidor delegat de Planejament, Projectes Urbans i Entorn Natural, Marc Aloy, ha informat que el procediment tirava endavant donat que a l'aprovació inicial no s'hi havia presentat cap al·legació.

El pas següent és tramitar-lo a la Comissió Territorial d'Urbanisme. El regidor d'urbanisme va destacar el fet que a la finca de l'Obaga de l'Agneta s'estigui recuperant "amb una feina ingent dues varietats autòctones d'olivera: la Verdal Manresa i la Corbella".

Una finca de 40 hectàrees

És una finca de més de 40 hectàrees qualificada com d'especial protecció paisatgística que no admetia en cap dels seus terrenys l'ús d'habitatge.

La modificació requalifica una petita franja de la finca, la que és més propera als Comtals i a la carretera C-55.

El regidor Aloy ha agraït a Roser Pinyot Coll i Sergi Cámara Fuentes la tasca que estan duent a terme per recuperar varietats autòctones centenàries a la serra de Montlleó. També "per l'elaboració d'un producte d'altíssima qualitat que ens dóna marca de ciutat i, sobretot, pel manteniment i la preservació d'un territori que és patrimoni de tota la ciutat".

Aloy considera que l'Administració, el polítics i tècnics "tenim l'obligació de trobar fórmules per tal que aquests projectes puguin tirar endavant amb garanties".

Per això, el regidor delegat de Planejament, Projectes Urbans i Entorn Natural va voler "agrair-los la paciència que han tingut per aquests més de 3 o 4 anys d'espera d'una tramitació que semblava que no arribaria mai a la seva fi".

Després de l'últim tràmit a l'Ajuntament ara només queda que la Generalitat aprovi la modificació urbanística definitivament.