Aquest dissabte, 17 de setembre, al matí es durà a terme la primera acció de neteja i adequació de la llera del riu Cardener al seu pas per Manresa, en el marc del projecte d´apadrinament que la Fundació Rosa Oriol ha fet d´un tram del Parc del Cardener de Manresa.

Dijous va tenir lloc una reunió oberta a tothom per repartir i coordinar la feina de dissabte.

En el projecte s´hi ha implicat empreses i institucions provinents de diversos àmbits, com AKI, AUSA, la Carpa del Riu, Coca-Cola, Enderrocs Jesús Cardona, Forn Jorba, Joviat, Larix, Mémora, Petro Pintó, Remi, Santasusana i la constructora Vilà Vila. L´Ajuntament de Manresa i la Fundació Rosa Oriol, juntament amb la Fundació bancària La Caixa, són les impulsores del projecte, i a nivell institucional també hi col·laboren el Consorci del Bages per a la Gestió de Residus i l´Agència Catalana de l´Aigua. Gràcies a la seva col·laboració, els treballs de neteja es podran fer amb els millors mitjans i amb més gran celeritat.

L´objectiu del projecte és recuperar el voral que hi ha sota el Parc Josep Vidal i Plaça del Mil·lenari de Manresa, actualment ple de canyes. D´aquesta manera, la ciutat guanyarà una altra zona verda al costat del riu per a l'ús dels ciutadans. Igualment, el projecte té per objectiu que usuaris i voluntaris de la Fundació Rosa Oriol, conjuntament amb persones a títol individual, comparteixin un espai de treball i voluntariat que els permeti desenvolupar una acció útil per al conjunt de la ciutat.

Les actuacions d'aquest projecte, quatre o cinc al llarg de l'any i que es faran en el marc de la zona situada entre el pont de Sant Francesc i el pont del Congost, seran diverses en funció de les necessitats de cada tram del riu, com ara neteja, desbrossament, recuperació del bosc de ribera, entre d´altres. Totes les actuacions tindran el guiatge i l'acompanyament dels serveis tècnics municipals i de la brigada de Parcs i Jardins de l´ajuntament.

En l'actuació del dia 17 és previst que hi intervinguin més d´una cinquantena de persones vinculades a la Fundació Rosa Oriol, entre voluntaris i personal de l´entitat com ara Sor Lucía Caram. També hi haurà, per part de l´Ajuntament, la presència del regidor de Planejament i Projectes Urbans, i d´Espai Natural, Marc Aloy, i de la regidora d´Acció Social i Cooperació, Àngels Santolària, i també representants de la Fundació bancària La Caixa. Tant aquesta jornada com totes les que vindran són obertes a totes les entitats cíviques i veïnals de la ciutat que hi vulguin col·laborar, així com a tots els ciutadans que desitgin descobrir aquest espai en procés de recuperació.