Les cares ensopides que normalment s’enganxen als vidres de l’autobús urbà van canviar per unes altres de sorpresa i d’incredulitat, aquest dimarts a les 5 de la tarda, quan una vintena de persones, majoritàriament d’edat avançada, van entrar al vehicle i van començar a cantar a l’uníson. I no ho feien pas malament.

Els sons que són més habituals en el trajecte de l’autobús, com el soroll del carrer o els murmuris dels passatgers, es van substituir per la melodia d’una guitarra i les veus d’un grup de veïns del barri de Valldaura que van oferir un concert sorpresa a la línia 8 del bus. La improvisada audiència, que va anar creixent a mesura que avançava el trajecte, preguntava en veu alta, aplaudia al final de cada cançó i donava les gràcies al grup per haver canviat la rutina amb la inesperada assistència a un recital.

La iniciativa, que forma part de la celebració de la Setmana de la Gent Gran, va aconseguir que a força de repetir les cançons el públic també en taral·legés la tornada. Els que viatjaven drets i feien fotografies i vídeos per conservar un record del moment van tenir problemes per mantenir-se dempeus per la quantitat de sotracs per on passa l’autobús.

A l’entrada del vehicle, s’explicava l’objectiu de l’activitat: mostrar que la gent gran també es mou. I molt. «Cantar estalvia les pastilles», va resumir el director del grup coral, Pep Torras.

Una de les veïnes del barri de Valldaura, que ja fa un any que forma part del cor, va donar la raó a Torras. «Quan vaig entrar, em van demanar si em prenia alguna pastilla, i em van assegurar que ja no me n’hauria de prendre més», va explicar, feliç de l’experiència amb el cant coral.