La falsificació d´un examen d´accés a les places de la borsa de treball de l´Ajuntament de Manresa està sent investigada pels Mossos d'Esquadra, tal i com va explicar Regió7 aquest dimecres. L'examen que dóna pas a ser contractat pel consistori va ser substituït el passat mes de juliol mentre era custodiat a les dependències de Recursos Humans. Algú va canviar la prova original per una altra que estava escrita amb cal·ligrafia diferent. El candidat en qüestió, B. T. P., és el fill de la cap de secció de Recursos Humans de l´Ajuntament de Manresa. Gairebé tres mesos més tard de que una funcionària ho descobrís i ho denunciés, el govern encara espera el resultat d'una anàlisi grafològica que permeti apartar l'aspirant, ja que encara no ha estat exclòs de la selecció laboral a la qual es va presentar.

El tribunal del procés de selecció, en una reunió del 4 d´agost, va encarregar una prova grafològica per verificar si realment l´examen que constava a l´expedient de la borsa havia estat escrit o no per la mateixa persona que havia realitzat l´examen fotografiat. L´objectiu de la prova era confirmar que, efectivament, la lletra de l´examen de l´expedient no corresponia amb la de l´aspirant, amb l´objectiu de poder-lo retirar del procés de selecció, del qual encara forma part.

Preguntat ahir sobre aquest fet per aquest diari, l´Ajuntament va respondre que, efectivament, es va acabar encarregant l´anàlisi però que, de moment, el consistori encara no disposa del resultat. Per aquest motiu, segons fonts municipals, encara no s´ha exclòs l´aspirant del procés, de moment. Segons recorden fonts municipals, l´home encara no havia arribat a ocupar cap plaça laboral, perquè l´objectiu del procés era elaborar una llista de persones per tal que, quan hi hagués vacants, es poguessin cobrir llocs de treball.