L'Ajuntament de Manresa ha fet públic aquest dijous un comunicat en què defensa l'honorobailitat dels seus treballadors municipals, que creu que s'ha vist qüestionada després que hagi trascendit que el jutge investiga l'autoria d'un examen manipulat per accedir a la borsa de treball del consistori, uns fets detallats àmpliament ahir al matí per aquest diari.

En el comunicat, el consistori lamenta que «les presumptes irregularitats en un procés de selecció de personal de la seva plantilla, que l´Ajuntament ja ha denunciat davant del jutjat, hagin provocat que es qüestioni l´honorabilitat i la professionalitat dels treballadors del consistori», segons considera.

El text afegeix que «demanem el màxim respecte per la feina que fan cada dia fan els funcionaris de l´Ajuntament de Manresa i la seva indiscutible voluntat de servei a la ciutadania. Manifestem la nostra voluntat de continuar vetllant pel correcte funcionament de l´administració municipal, així com de continuar perseguint amb contundència les conductes irregulars i inapropiades que es puguin detectar, sempre amb respecte a la legalitat i a la jurisdicció vigent».

En referència a les valoracions que els partits de l'oposició han fet a Regió7 sobre els fetsRegió7, el comunicat de l'equip de govern agraeix «el posicionament responsable i ponderat que han mostrat alguns grups municipals en aquest cas» (referint-se al PSC i a Democràcia Municipal), que contrasta, afegeix, «amb l´ús partidista i interessat que n´estan fent altres forces polítiques», amb referència a la CUP i a Ciutadans.

Per últim, l'Ajuntament assenyala que ha denunciat «uns fets suposadament delictius, i no cap persona en concret», referint-se a la cap de secció de Recursos Humans, mare del candidat a qui es va trobar un examen falsificat, quan estava custodiat a Recursos Humans. Per això, afegeix el consistori, «reclamem el respecte a la presumpció d´innocència i rebutgem els judicis paral·lels o precipitats que s´estan plantejant públicament».

La CUP replica que qui ha fet partidisme és l'equip de govern

Després del comunicat enviat per l'Ajuntament, la CUP n'ha enviat un altre en què es referma en les declaracions del seu regidor Jordi Masdéu a Regió7. En el text, la CUP, en resposta al comunicat municipal, deixa clar que no ha qüestionat en cap cas «l'honrabilitat ni la professionalitat de les treballadores municipals» i nega que les valoracions de Masdéu «signifiquin cap judici paral·lel».

En el comunicat, el principal partit de l'oposició manté que l'equip de govern ha actuat «sense transparència», ja que, durant gairebé tres mesos, no havia informat de l'incident «ni als grups municipals, ni a la premsa ni als representants dels treballadors municipals». Segons la CUP, «aquest procediment mostra una evident intenció d'amagar els fets».

La CUP insisteix en demanar a l'Ajuntament que obri un expedient intern «que permeti aclarir els fets d'una manera molt més propera i sobretot més ràpida que la via judicial». La investigació interna, assenyala la CUP, «hauria permès el trasllat cautelar o la suspensió provisional de la persona expedientada». Segons la CUP, «aquest hauria estat el procediment més transparent i que millor hauria respectat els drets de la persona expedientada, al mateix temps que els interessos de la ciutadania».

Finalment, la CUP rebutja l'acusació de «partidisme» feta per l'Ajuntament en el seu comunicat. Considera que qui és partidista és l'equip de govern, «que ha amagat els fets», i assenyala que la CUP, com a grup municipal, «s'ha limitat a emetre la seva opinió sobre el cas». El comunicat conclou que CDC i ERC «cometen un error quan pretenen culpar l'oposició de les mancancs de la seva gestió».