Després de l'ocupació d'un habitatge per un home que vivia en una barraca, aquest dijous pels volts de les 10 del matí, els membres de la plataforma han tornat a entonar els crits de 'Sí se puede'. La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca i el Capitalisme (PAHC) han entrat a l'oficina del BBVA al carrer d'Àngel Guimerà de Manresa.

L'acció ha aconseguit el compromís d'una dació a zero i un lloguer social per a Mohammed Chakour, un dels membres de la plataforma. Chakour, que no pot pagar la hipoteca del seu pis, viu amb la seva dona, el seu pare i els seus tres fills menors d'edat a Sant Joan de Vilatorrada.

La protesta s'ha allargat fins a quarts d'1 del migdia, moment en què els manifestants s'han retirat a l'espera de poder signar l'acord definitiu dintre de deu dies amb l'entitat bancària.

L'únic ingrés que entra a casa de Chakour és el seu salari -treballa en el sector de la mecànica i cobra 1.200 euros al mes-. «A casa som sis, la meva dona no treballa i ha arribat un moment que hem dit prou. Fa temps que tirem com podem, però els meus ingressos no són suficients per pagar totes les despesses vitals i la hipoteca». El BBVA li va demanar el pagament de 184.000 euros per liquidar el deute, quantitat que no podia assumir.

Després de demanar la dació en pagament fa dos anys i que l'entitat bancària no acceptés, arran de l'ocupació, les dues parts van poder arribar a un principi d'acord. El BBVA va oferir a Chakour la dació en pagament. D'aquesta manera, no haurà de fer front al deute de la hipoteca. A més, l'entitat bancària es va comprometre a buscar un habitatge amb lloguer social per la família.

La protesta a les instal·lacions del BBVA s'ha allargat fins a quarts d'1 del migdia, moment en què els manifestants s'han retirat a l'espera de poder arribar a l'acord final dintre de deu dies. En aquest període de temps, les dues parts es reuniran per signar els acords. «Estem molt satisfets. La cosa pinta bé però esperarem a veure com acaba tot. Si no hi ha acord, tornarem a la càrrega», avisa un dels activistes antidesnonament.