Després d'una tercera nit de baralles a les Escodines per la presència d'okupes incívics que estan esgotant la paciència dels veïns, vuit dotacions de la policia i dels Mossos van intervenir dissabte a la matinada al barri per un nou problema d'ordre públic. No hi va haver cap detenció. La presidenta de l'Associació de Veïns de les Escodines, Carme Carrió explica que «ha estat una setmana dura i desagradable; el veïnat està molt cansat i emprenyat amb raó.

Els aldarulls els provoquen una colla de gent violenta i agressiva que viuen en dos blocs del barri. Cada nit és una angoixa però el problema ha de tenir una resposta política». Després que dimecres alguns veïns s'encaressin amb els incívics després de suportar mesos de baralles, amenaces, insults... l'Ajuntament va convocar una reunió per dijous en la qual els Mossos d'Esquadra i la Policia Local es van comprometre a reforçar el patrullatge al barri i a intensificar el control dels okupes que causen inseguretat. És cert, diu Carrió, que «la presència policial és més intensa i que patrullen també de paisà».

Ho corrobora el cap de la Policia Local, Jordi Mora: «l'actuació és continuada» perquè «hi ha un conflicte real». Els ànims estan encesos, diu, i sovint, alerta, els incívics «provoquen encara més quan veuen un desplegament important» dels cossos de seguretat. Per a Carrió, el més important és, ara, «acabar amb aquest problema però el conflcte no estarà solucionat. Es necessiten polítiques valentes, d'habitatge i socials» per reconduir la situació del barri.