Uns 1.400 escolars de Manresa passaran entre aquest dilluns i divendres per les aules de la FUB-UManresa per aprendre a fer funcionar un desfibril·lador. Aquesta és la primera vegada que es du a terme una iniciativa formativa d'aquestes característiques i dimensions entre alumnes dels darrers cursos de primària i d'ensenyament secundari obligatori.

La primera minimarató de reanimació cardiopulmonar l'han organitzat l'Ajuntament, Reanima, TSC, Althaia i FUB-UManresa coincidint amb la commemoració, aquest mes d'octubre, del Dia Europeu de la conscienciació de l'aturada cardíaca. La iniciativa té com a principal objectiu que els estudiants coneguin què és un desfibril·lador i com funciona en el marc del projecte "Manresa, ciutat cardioprotegida", que ha permès instal·lar 31 desfibril·ladors en espais públics i de forta afluència de públic de la ciutat.

Els alumnes que participin en la minimarató rebran formació teòrica i pràctica sobre com actuar en cas d'aturada cardiorespiratòria. La formació s'adreça a estudiants de 6è curs de primària, ESO i cicles formatius de grau superior. Tots ells participaran en sessions d'una hora i 20 minuts de durada que començaran amb una part teòrica de quinze minuts i una sessió pràctica de mitja hora. Després, coneixeran com és el procés final d'intervenció en el cas d'una aturada cardiorespiratòria en una ambulància. La formació anirà a càrrec d'instructors de les entitats implicades en la iniciativa i d'estudiants de 4t d'Infermeria de la facultat de Ciències de la Salut del Campus Manresa de la UVic-UCC, que col·laboraran en les sessions.