El Papa Francesc ha nomenat Monsenyor Romà Casanova i Casanova, bisbe de Vic, Comissari Pontifici del Monestir de Sant Carles Borromeu de Manresa, el convent de les germanes caputxines del carrer Talamanca de Manresa tant per a les qu?estions d´observança com per a l´economia, amb les facultats pròpies de qualsevol Superior Major.

La funció del Comissari Pontifici, segons detalla un comunicat enviat pel Bisbat de Vic, consistirà en executar les decisions de la Santa Seu, adoptades a través de la Congregació per als Instituts de la Vida Consagrada i les Societats de Vida Apostòlica de qui depenen les germanes caputxines.

La Congregació ha adoptat aquesta decisió, segons assenyala la nota del bisbat, «davant la preocupació per la situació en que es troba actualment la Comunitat del Monestir, molt afeblida per l´edat i el nombre de germanes que hi viuen». El bisbe de Vic, prossegueix el comunicat, «que es va reunir dilluns passat amb la Comunitat per a informar-la, assumeix l´encàrrec amb la responsabilitat de tenir cura de les germanes de la millor manera possible perquè puguin continuar fidels a la seva vocació».

La decisió de la Santa Seu referma, segons el Bisbat de Vic, «l´afecte personal, juntament amb el reconeixement agraït de tota l´Església, per la singular forma de sequela Christi que viuen les monges de vida contemplativa expressat pel Papa Francesc en la recent Constitució Apostòlica Vultum Dei Quaerere sobre la vida contemplativa femenina, de 29 de juny del 2016».