El ple municipal ha fet l´aprovació definitiva de l´ordenança d´administració electrònica i transparència de l´Ajuntament de Manresa.

L´ordenança va passar per l´aprovació inicial en el ple del passat mes de setembre.

Es tracta de la primera ordenança d´administració electrònica i transparència de l´Ajuntament de Manresa.

La nova reglamentació no parteix de zero, perquè aplega moltes directrius que ja s´estaven aplicant, però sí que les sistematitza, les ordena i les eleva al rang d´ordenança municipal.

La legislació en aquest àmbit requereix que s´apliquin alguns dels apartats inclosos en l´articulat, però no obliga els ajuntaments a tenir una ordenança. El govern municipal format per CDC i ERC considera que el fet de tirar-la endavant explicita una voluntat política de donar importància a aquests temes.

L´ordenança marca directrius per regular i garantir un ús efectiu i segur de les eines electròniques. La nova normativa té l´objectiu de regular la utilització d´Internet pel que fa a la consulta de la informació de l´Ajuntament i la realització de tràmits, com també evitar la duplicitat de dades i tràmits.

També regula la reutilització de la informació; la difusió de la informació administrativa per mitjans electrònics; la identificació, accés a la informació i presentació d´escrits de la ciutadania; el procediment administratiu electrònic i el registre electrònic general de documents.

L´administració municipal utilitzarà mitjans electrònics en les seves notificacions als ciutadans i les ciutadanes sempre que així ho hagin sol·licitat o consentit. Estableix que l´Ajuntament ha de mantenir un arxiu electrònic únic dels documents que formen part d´expedients finalitzats.