Una quinzena de persones de diferents àmbits relacionades amb el convent de les caputxines -i amb les quatre germanes que hi queden- han creat una plataforma que pretén donar-los suport i reivindicar-les. Per fer-ho, preveuen organitzar activitats culturals i divulgatives diverses, la primera de les quals el mes vinent en forma de concert coral.

Els membres de la plataforma entenen que els moviments del bisbe de Vic, oposant-se amb el Vaticà com a braç executor a l'acord entre les caputxines i la Fundació Sociosanitària de Manresa (FSSM), no té cap altre objectiu que aconseguir que les monges marxin del convent per, «posteriorment, utilitzar-lo per encabir-hi sectes religioses, que estan proliferant com bolets». Posen com a exemple la presència de l'Institut del Verb Encarnat a l'antic convent dels caputxins, a Valldaura.

Les quatre monges van acordar amb la FSSM la cessió del convent per fer-hi una residència per a persones grans dependents a canvi que la fundació tingués cura d'elles fins als seus darrers dies, tenint en compte que ja són molt grans. Roma, però, va anul·lar l'acord i va designar el bisbe Romà responsable de la comunitat. El primer que va fer va ser expulsar-ne tota persona aliena.

La plataforma, creada amb el vistiplau de les monges i amb la condició que el que organitzi passarà per elles abans, els vol oferir un suport integral, també a nivell jurídic, i treballar per aconseguir que s'hi adhereixin el màxim d'entitats. De moment, n'hi ha sis. El coordinador és Ramon Payàs.