El Grup Municipal de Convergència a l'Ajuntament i l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, es van assabentar per la premsa de la decissió de Mireia Estefanell de renunciar a formar part del govern, tal com li exigia el mateix Junyent. No va ser fins a la tarda que ho va comunicar.

En unes declaracions publicades a El Punt Avui, la fins ara primera tinent d'alcalde expressava la seva voluntat de fer un pas al costat, tal com posteriorment va ratificar a Regió7. Continuarà a l'Ajuntament com a cap del Grup Municipal d'Esquerra, i no descarta tornar al govern més endavant si «algun dia es poden refer els llaços», ha manifestat a aquest diari. Els regidors són escollits a les eleccions municipals i formen part del ple de l'Ajuntament. L'alcalde té la facultat de donar i de treure competències de govern a cadascun d'ells. Com a membre del Grup Municipal d'ERC podrà assistir a les reunions dels regidors d'Esquerra i participar en la seva presa de decisions, però fora d'aquí no tindrà cap més altra responsabilitat.

Segons la portaveu de Convergència, Àuria Caus, la decisió d'Estefanell «afavorirà les negociacions per refer el nou cartipàs municipal, i es podran afrontar les converses amb una millor predisposició amb els regidors que tenen competències». L'objectiu és, afirma, «dotar la ciutat del govern fort i estable que es mereix i necessita».

Va lamentar, però, que no es prengués abans la determinació i que s'hagi fet esperar tant. «Entenem que hauria sigut millor anunciar-ho més aviat. Hauria evitat portar el govern a la situació en què es troba actualment».

Després de l'assemblea d'ERC, que va insistir que Estefanell continués al govern, Caus va contestar que només hi serien els regidors que tenen «competències i la confiança de l'alcalde».

Les negociacions per reestructurar el cartipàs entre Convergència i Esquerra començaran dimarts vinent. No tan sols s'haurà de debatre com es reparteixen les responsabilitats que tenia Estefanell, ara provisionalment en mans de l'alcalde, sinó també les de la regidora de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, Olga Sánchez, que deixa l'Ajuntament per temes personals i familiars.