L'estudi realitzat per la doctora en Infermeria Montserrat Soler per detectar abans lesions intracranials, que podria alterar la manera com es deriven quan s'atenen de manera urgent, ha entrat en una nova dimensió.

La doctora Soler podrà ampliar l'abast de la seva recerca mitjançant la posada en marxa d'un estudi multicèntric de més gran abast gràcies a l'obtenció d'un ajut del del Pla Estratègic de Recerca i Innovació en Salut (PERIS) 2016-2020 del departament de Salut de la Generalitat.

Soler és infermera de la base SEM de la Fundació Althaia. El juny de l'any passat la seva línia de recerca va guanyar el premi a la millor comunicació d'infermeria de la 28a edició del Congreso Nacional de la Sociedad Española de Medicina de Urgencias y Emergencias. Soler va fer un estudi retrospectiu de 515 pacients amb un traumatisme cranial lleu atesos per la base SEM de Manresa entre els anys 2005 i 2012 per identificar aquells amb una alta probabilitatde presentar una lesió intracranial.

En una entrevista publicada a Regió7 el 3 d'agost del 2016 explicava que considerava «important acabar aquest estudi i contrastar-lo amb resultats obtinguts en altres zones com Barcelona o Girona. I si ens dóna el mateix resultat -que hi ha un percentatge tan elevat de lesions intracranials quan es produeixen determinats símptomes-, caldria analitzar-ho, discutir-ho i, si és el més correcte, que els pacients classificats amb el nivell Glasgow 13 passin de ser considerats lleus a moderats i derivats a un hospital de tercer nivell amb servei de neurologia». Soler combina la feina i la recerca amb l'activitat acadèmica a la FUB.