Coincidint amb la celebració a Manresa del XX Congrés de Metges i Biòlegs de Llengua Catalana, ahir al vespre la delegació al Bages del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona (CoMB) va celebrar la tradicional vigília de Sant Lluc, jornada de celebració de la professió mèdica bagenca.

Es va fer al teatre Kursaal, el mateix escenari on fins avui se celebra l'esmentat congrés. Va incloure la participació del president de la Junta Comarcal del CoMB, Pere Bonet, i el president del Col·legi Oficial de Metges, Jaume Padrós.

Durant la jornada es va fer lliurament de diversos guardons. El XV Premi del Bages al Metge Jove va ser per a Alba Junyent, Laia Pont i Laura Valls pel treball «Salut i institut». El XXI Premi del Bages de Ciències Mèdiques se'l van endur Anna Ruiz, Montserrat Fusté, Meritxell Fàbrega, Montserrat Saura, Rosa Álvarez, Francisco Javier Boné, María Soledad Baliellas i Pilar Villamayor pel treball «Reflexionant sobre urgències».

El XXI Premi d'Història de la Medicina catalana Oleguer Miró i Borràs el va guanyar Ida Carrau per la seva obra «L'Hospital Militar de Barcelona (1809-1999)», i el premi Vivències Mèdiques Dr. Pere Tarrés es va donar en memòria d'Antonio Carlos Ugarte, mort recentement.

Durant la vesprada es van distingir els metges que han passat a ser honorífics. Es tracta de Bassam Darwich-Muhti, Olga Esquerra, Francesc Ràfols i Ramon Sabata. Finalment, es va lliurar el premi Metge Bagenc 2017, que va ser per a Josep Trullàs.