La plaça de Sant Domènec de Manresa s'ha omplert aquest dimecres poc abans de 2/4 d'1 del migdia seguint la crida de les entitats incloses a la Taula per la Democràcia, que han convocat un acte per protestar per l'empresonament dels consellers del Govern cessats per l'article 155.

L'acte de protesta, encapaçalat per la pancarta "Llibertat presos polítics", ha durat prop de 30 minuts i ha tornat a ser massiu: unes 4.000 persones, segons el càlcul de fonts policials, han omplert la plaça i una part del carrer del Born. Durant la concentració, s'ha llegit un manifest, en què s'exigia la posada en llibertat dels presos i s'han fet diverses proclames com "Llibertat".

En el transcurs de l'acte, s'han afegit a la plaça, provinents del carrer del Born, els membres del Comitè de Defensa de la República (CDR) de Manresa, que venien del tall de l'eix transversal (finalitzat a les 12). Els membres del Comitè han estat rebuts amb aplaudiments.

{C}

Unes 4.000 persones protesten a Manresa per l'empresonament dels exconsellers

Unes 4.000 persones protesten a Manresa per l'empresonament dels exconsellers

Al final de l'acte, un portaveu del CDR ha explicat que a partir d'aquest dimecres es mantindran talls a les fronteres de Catalunya per la situació «excepcional» que pateix el país. Per a la gent del Bages que hi vulgui participar, s'ha fet una convocatòria per sortir a les 5 de la tarda, des del Congost de Manresa, en direcció a la frontera de la Seu d'Urgell. La sortida es farà en cotxes particulars i es repetirà a les 7 de la tarda i a les 9 i les 11 de la nit.

El comerç del centre de la ciutat, per la seva banda, s'ha sumat de forma desigual a la vaga. Arribat al migdia, la meitat dels comerços estan tancats, especialment els locals (la UBIC dóna suport a l'aturada de país).

L'equip de govern atura tota l'activitat laboral

Quan a l'Ajuntament, l'equip de govern ha anul·lat tota la seva activitat laboral prevista per aquest dimecres. L'alcalde, els regidors i les regidores del govern municipal volen mostrar d'aquesta manera la seva solidaritat amb les convocatòries plantejades per condemnar l'actitud repressiva i autoritària de l'Estat, que ha culminat amb l'empresonament del consellers i les conselleres cessats, així com dels líders de les principals entitats cíviques del país, i la persecució judicial del president de la Generalitat. El govern de Manresa convida també la ciutadania a mantenir l'esperit cívic i pacífic durant les mobilitzacions que tindran lloc avui i en els pròxims dies.