Un centenar d'especialistes d'arreu de l'Estat espanyol han participat en la 10a Reunió de Columna, organitzada per la Unitat de Columna del Departament de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia (COT) de la Fundació Althaia amb la col·laboració del Servei de Neurocirurgia de l'Hospital Universitari Mútua de Terrassa. L'objectiu de les jornades, que segons els organitzadors després d'una dècada s'han convertit en un referent a nivell estatal, és analitzar i debatre les millors formes d'abordar patologies associades a la columna vertebral.

Els temes de debat d'enguany van ser els tumors primaris de columna i les fixacions dinàmiques, una tècnica quirúrgica que permet tractar determinades patologies d'esquena de forma poc agressiva i conservar la mobilitat de les vèrtebres afectades.

Hi van prendre part 25 ponents de centres espanyols i també italians, entre els quals el Dr. Mauro Girolami, de l'Instituto Ortopedico Rizzoli de Bologna, referent mundial en el tractament de tumors ossis. La direcció de les jornades va ser a càrrec del Dr. Josep Abancó Sors, la Dra. Núria Selga Jorba i el Dr. Marcel García Bach.

Va tenir la col·laboració del SCS, el Col·legi de Metges, la Societat Catalana de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia, la Sociedad Española de Cirugía Ortopédica y Traumatología, la Sociedad Española de Neurocirugía i la Sociedad para el Estudio de las Enfermedades del Raquis.