A l'últim sopir es va aturar, ahir al migdia, un desnonament que s'havia de fer al centre de Manresa, al carrer Nou. Activistes i simpatitzants de la PAHC es van mobilitzar per evitar-lo i buscar una solució alternativa. El desnonament era previst per a les 12 del migdia. Quan passaven pocs minuts d'aquesta hora una comissió judicial va informar els afectats que se suspenia. Prèviament també van fer acte de presència al pis personal dels Serveis Socials de l'Ajuntament de Manresa.

Elena Ayora, que viu amb la seva filla de 14 anys en un pis d'un bloc d'habitatges del carrer Nou, 1, és qui havia d'anar a fora. Té 4 fills més que actualment estan tutelats per la Generalitat.

Ayuro no té feina i deu 3.000 euros de lloguer, va explicar ahir ella mateixa. Fa uns dies va rebre la tercera notificació de desnonament. Diumenge va assistir a l'assemblea de la PAHC per demanar assessorament i ajuda. Aquest dimarts, mentre esperava que s'executés, va rebre amb alleujament la notícia que els jutjats havien decidit ajornar el desnonament fins al pròxim 27 de febrer.

«Ara el que he de fer és lluitar. Moure'm i buscar feina i solucions», va assegurar davant la porta de casa seva. Al mateix temps va reivindicar que tothom té dret a un habitatge digne.

Segons la PAHC, l'impagament dels lloguers s'està convertint en el principal problema de l'habitatge. Fins ara era pagar la hipoteca. És una situació que es dóna arreu. «És la nova bombolla» immobiliària, afirmen.