Divendres acaba el termini de presentació de treballs a la dissetena edició dels Premis UManresaper a treballs de Recerca de Batxillerat convocats pel campus Manresa de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya.

La convocatòria té com a objectiu incentivar l'esperit investigador entre els alumnes de centres de secundària i alhora pretén ser un reconeixement al rigor en la recerca.

Amb els premis, la universitat també vol reivindicar l'esforç del professorat per dotar els joves estudiants d'eines i recursos per a la investigació.

Els treballs es poden presentar en tres modalitats: Ciències de la Salut, Economia i Empresa i Educació, els tres àmbits d'especialització de la institució universitària. Els premis seran patrocinats per Catalana Occident i Control Group i els estudis de Ciències Socials de la universitat, amb una dotació global de 3.450 euros.

La convocatòria està oberta a tots els estudiants de batxillerat de centres d'ensenyament secundari de Catalunya. Els treballs poden ser individuals o col·lectius i s'han de presentar a través de l'institut. El treball ha d'anar acompanyat d'un resum d'una pàgina amb els objectius, la metodologia, els resultats i les conclusions de la recerca. S'admetran un màxim de tres treballs per institut i modalitat.

El jurat dels premis estarà format per professorat d'UManresa, un professor de secundària i un membre de l'empresa patrocinadora per a cada modalitat.

L'empresa Grup Catalana Occident serà l'encarregada de reconèixer el Premi de Ciències de la Salut; la Facultat de Ciències Socials patrocinarà el Premi UManresa - Economia i Empresa i Control Group assumirà el patrocini del millor treball en l'àmbit de l'educació. Els guanyadors rebran un premi de 700 euros, a més de la docència gratuïta per a un primer curs de qualsevol de les titulacions de grau que s'imparteixen a UManresa, excepte Medicina. També s'atorgarà un accèssit de 300 euros per a cada modalitat i l'institut del treball guanyador del primer premi rebrà 150 euros.