La PAHC Bages acollirà al darrer bloc que va ocupar, al carrer de Bilbao, a Asmae Duuhon, de 53 anys i originària de Tetuan. La plataforma ha criticat molt durament l'Ajuntament per la seva «incapacitat per garantir els drets bàsics de les ciutadanes» en no poder-li oferir un habitatge tenint en compte que està molt malalta. Alhora, ha posat en dubte que es faci realitat l'alberg per a persones en situació d'extrema necessitat que el consistori va anunciar que farà a la Llar Sant Joan de Déu.

L'Asmae va arribar a Manresa amb visat -actualment està tramitant el permís de residència- per operar-se una cama i li van detectar una meningoencefalitis, van informar, ahir, fonts d'Althaia consultades per Regió7, de manera que l'operació no es va fer i el seu estat de salut es va complicar. Les mateixes fonts afirmen que se li està fent un seguiment mèdic.

Ahir al matí, en una roda de premsa davant la casa consistorial amb més policia local a la porta de del que és habitual per evitar que el tornés a ocupar com van fer la setmana passada, la PAHC va explicar el cas de l'Asmae, que no hi va poder participar perquè el dia abans va caure i està ingressada. La dona va arribar a la PAHC la segona quinzena de març i durant aquest temps ha viscut «de casa en casa», en pisos «poc acondicionats per acollir una persona malalta com ella». Asseguraven que l'havien acompanyat «moltes vegades als Serveis Socials, on sempre li han tancat la porta a qualsevol solució». Per aquest motiu, van dir que han portat el cas al Síndic de Greuges perquè estudiï el paper de l'Ajuntament. Van comentar que «avui és un dia per expressar una profunda vergonya envers el nostre Ajuntament i, en especial, la regidora de Serveis Socials, Àngels Santolària, que fa dos mesos que dona l'esquena a l'Asmae».