'Capitán', el gos que va emocionar a mig món, ha aparegut mort a la localitat argentina de Villa Carlos Paz. Ha estat al cementiri en el que porta més de deu anys vetllant la tomba del seu amo.

L'animal tenia al voltant de 15 anys, segons explica el diari argentí La Voz i feia ja temps que se li havia detectat una insuficiència renal crònica i problemes de maluc. Però això no li impedia que cada nit, tal com venia fent des de 2007, es dormís sobre la tomba de Miguel Guzmán.

La història de 'Capitán' va començar el 2005, quan Guzmán l'hi va regalar al seu fill Damià. A l'any següent l'amo moria i als pocs mesos el gos va desaparèixer de casa. La família va pensar que s'hauria perdut o que hauria mort, però el que mai van imaginar és que uns mesos després ho trobarien en la tomba de Miguel en una de les seves visites al cementiri.

El més sorprenent és que quan Miguel Guzmán va morir, va ser traslladat al cementiri des d'un lloc de vetlla a uns 30 quilòmetres de casa i 'Capitán' no va acompanyar a la família al cementiri en cap ocasió.