Els veterinaris avisen: això és el que no has de donar mai de menjar al teu gat

És aconsellable buscar menjar que no contingui aquest additiu i consultar les etiquetes abans de comprar certs productes

Un gat menjant

Un gat menjant / freepik

Els gats tenen peculiaritats a l'hora de menjar. Les seves necessitats nutritives són molt específiques i, si no els alimentem, poden tenir problemes de salut renals o hepàtics. Una de les particularitats més destacables dels gats a l'hora d'alimentar-se és la condició de carnívors rigorosos. Un altre dels pilars més importants de la nutrició felina és l'aigua.

Els gats necessiten menjar humit per completar la seva dieta, però hem d'anar amb compte amb allò que els hi donem. I és que s'ha descobert que hi ha un additiu al menjar per a gats que els pot provocar càncer.

Ingrid King, periodista veterinària, ha expressat la seva preocupació per la presència de carragenina, una substància que s'ha descobert que causa càncer de còlon. L'Institut Cornucòpia i l'Agència Internacional per la Investigació del Càncer reconeix la carragenina degradada, que s'utilitza com a agent gelificant en moltes marques populars de menjar per a gats, com un "possible carcinogen humà".

Ingrid King a més adverteix que la carragenina degradada, que es produeix amb altes temperatures i acidesa, s'ha associat amb ulceracions al tracte gastrointestinal i càncer gastrointestinal en animals. Per tant, King aconsella als propietaris de gats buscar menjar que no contingui aquest additiu i llegir les etiquetes dels aliments per a animals.