Com recórrer les multes

Molts conductors sancionats s'estimem més pagar immediatament amb descompte abans que estudiar si és pertinent presentar recurs

05.07.2015 | 14:44
Com recórrer les multes

Amb l'estiu augmenten els desplaçaments per carretera i amb ells les sancions als automobilistes. Després de ser multats, els usuaris, bé per falta de temps o per desconeixement del procés, no recorren la majoria de les sancions, i fins i tot prefereixen pagar-les acollint-se al descompte del 50% i perdent el dret a presentar un recurs que els podria lliurar del càstig econòmic, i fins i tot de la retirada de punts en el carnet de c0nduir. Segons indica l'empresa especialitzada en tràmits de multes, MultAyuda, el primer que cal tenir en compte és que pel fet de rebre una notificació no vol dir que s'hagi infringit la llei, i per això s'hagi de respondre de la sanció que s'imposa . Tot i que els agents de l'autoritat gaudeixen de presumpció de veracitat, per dur a terme la sanció aquest ha de ratificar-la a posteriori i comptar a més amb el seu testimoni i el del seu company, la prova fotogràfica presa del vehicle; o, els diferents certificats que acrediten el correcte funcionament dels mecanismes usats per a la formulació de denúncies (cinemòmetres, etilòmetres, semàfors ...). La manca de qualsevol d'aquests en la fase d'al·legacions, sempre que siguin procedents, pot acabar amb l'anul·lació de la sanció, la qual, queda sense efecte. Però les proves no només les pot aportar l'Administració, ja que l'interessat també pot, i deu, aportar tots els elements de prova que consideri necessaris i estiguin al seu abast per a desvirtuar la conducta infractora per la qual se li exigeix responsabilitat. Un cop es rep la denúncia, per la via que sigui (notificació en l'acte, notificació en domicili, publicació al BOE...), el termini per presentar al·legacions és de 20 dies naturals, el que significa que entren diumenges i festius, així com el mes d'agost. Després de les al·legacions presentades, l'interessat té un termini de 15 dies per a recórrer o directament notificar la resolució sancionadora, acte administratiu, on ja no es reconeixerà la possibilitat de pagament amb descompte i contra el qual es podrà presentar recurs en el termini d'un mes . El que cal tenir en compte és que no es pot fer el pagament acollint-nos a la bonificació i presentar escrit d'al·legacions, atès que són accions excloents entre si.

Si es pagament amb descompte, es renuncia a presentar al·legacions en defensa dels meus interessos, tot i que a posteriori un s'adoni que hi ha un error garrafal en la denúncia, o que no es trobava al lloc de la infracció, o que no era qui conduïa el vehicle, o que disposa del tiquet d'estacionament, entre altres circumstàncies.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema