Al plaer de la conducció, el confort, l'elegància i el dinamisme que caracteritzen el Volkswagen Passat s´hi suma ara la sostenibilitat, l'estalvi i l'eficiència que aporta la tecnologia híbrida endollable, en la nova versió GTE.

La raó de ser d'aquest model rau en el seu sistema de propulsió, un dels més avantguardistes i respectuosos amb el medi ambient del moment, i el combina amb la gran gamma d'assistents de conducció i d´infoentreteniment que han marcat l'enorme salt de qualitat i seguretat que ha experimentat el Passat en la seva vuitena generació.

El sistema híbrid de les versions berlina i variant del nou Passat GTE es compon d'un propulsor gasolina TSI 1.4 de 156 cv i un motor elèctric que genera 115 cv. Quan s'acciona el botó GTE, que activa la combinació de la propulsió elèctrica i de combustió, es generen 218 cv d'eficient potència, amb un un parell màxim de 400 Nm. Aquestes xifres es tradueixen en unes elevades prestacions, però gràcies a la tasca del motor elèctric contrasten amb un consum extraordinàriament baix, de tan sols 1,6 litres als 100 km a la berlina i 1,7 litres al variant, el que suposa unes emissions de CO2 de només 37 g/km i 39 g/km, respectivament. El Passat GTE arriba a una autonomia total de fins a 1.114 quilòmetres. Per recarregar les seves bateries, es pot optar per la instal·lació domèstica, amb la qual s'inverteixen 4 hores i 15 minuts, o pel Wallbox, que redueix l'operació a 2 hores i mitja.

En relació amb el seu aspecte, la versió híbrida endollable de la berlina alemanya s'identifica exteriorment per la franja blava situada a sobre de la seva graella frontal i els fars davanters, en què el llum diürn adopta la forma de C, una figura característica de la mobilitat elèctrica de la marca. També el para-xocs és específic per a aquest model. Els logos GTE davant, darrere i als laterals, juntament amb els embellidors cromats dels tubs d'escapament i les pinces de fre en blau, completen un disseny que transmet sostenibilitat i esportivitat.

El blau, molt lligat als vehicles elèctrics, també és protagonista a l'habitacle; la llum ambiental, les costures del volant multifunció en cuir i el pom del canvi de marxes, són d'aquest color. Un altre aspecte únic a l'interior del Passat GTE és el quadre d'instruments, pensat per recollir les funcions específiques de la propulsió híbrida endollable.

També el sistema d´infoentreteniment conté característiques particulars d'aquesta propulsió. Volkswagen afegeix al generós equipament del Passat un atractiu paquet amb motiu del llançament del GTE. Aquest inclou la càmera de marxa enrere Rear Assist, els fars davanters LED High, el quadre de comandaments digital i configurable Volkswagen Digital Cockpit, el sistema de ràdio i navegador Discover Pro i les atractives llantes d'aliatge Dartford, de 18 polzades.