El procés de renovació en què Renault està immers des de fa uns quants anys ha afectat tots els esglaons de la seva gamma. Una posada al dia que té en el Talisman el seu màxim exponent en el segment de les berlines. La firma francesa vol, amb aquest nom, deixar enrere els predecessors en aquesta categoria (Laguna i Latitude), per obrir una nova etapa caracteritzada per un estil modern i innovador.

Amb una presència notòria i distintiva, el Talisman destaca pels seus contundents trets estètics amb la renovada identitat visual de la marca, obra del director de Disseny de Renault, Laurens van den Acker: gran calandra cromada, perfil lateral estilitzat, òptiques full led amb una signatura lluminosa inconfusible en forma de C... Amb unes dimensions generoses (4,85 m de longitud i 608 litres de maleter), proposa confort i seguretat basats a les tecnologies d'última generació. Per això, entre les seves aportacions més rellevants figuren els sistemes 4Control, amb quatre rodes directrius, i Multisense, incloent amortiment pilotat i múltiples programes de conducció amb una infinitat d'ajustos i paràmetres personalizables.

Equilibri dièsel

El Talisman s'ofereix d'inici amb dos motors de gasolina i tres de dièsel, tots amb Start&Stop. Una oferta d'entre 110 i 200 CV que té a l'1.6 dCi de 130 CV com a peça més equilibrada de tot el seu catàleg. El model intermedi de la seva oferta dièsel mostra un compromís més que destacable entre prestacions, dinamisme, confort i consum. Un comportament general que guanya molts enters a escala global gràcies a la caixa del canvi automàtica EDC de doble embragatge i sis velocitats.

Cal destacar en aquest sentit com de camaleònic pot ser el Talisman, com la resta de la gamma Renault que pot muntar el sistema Multisense. Un dispositiu mitjançant el qual es pot optar per 5 maneres -Neutral, Eco, Confort, Sport i un de programable- cadascun amb evidents particularitats de funcionament que afecten la direcció, el motor i la transmissió EDC, així com l'ambientació lluminosa de l'interior i la informació que ofereix el quadre d'instruments.

Quant a l´habitabilitat i el nivell de confort, el Talisman aprofita un intereix de 2,81 metres per oferir un més que respectable habitacle per a cinc passatgers. A més a més, el maleter està molt ben aprofitat, té una capacitat de 515 litres i 93 més disponibles en un compartiment situat sota l'espai de càrrega.