Ford anunciava l´any passat els detalls d'un ambiciós pla d´«electrificació» de la seva gamma, que situava la firma de l'oval com una de les més innovadores en aquesta tecnologia de propulsió. Ara, amb el començament del 2017, la marca americana ha donat les primeres dades d'aquest programa amb l'anunci de set dels tretze nous vehicles globals elèctrics que planeja introduir en els propers cinc anys. Un catàleg d'allò més divers que inclourà versions híbrides dels icònics F-150 i Mustang als EUA, una Transit Custom híbrida endollable per a Europa i un SUV global totalment elèctric amb una autonomia de gairebé 500 quilòmetres.

Electrificació única

Basant-se en dues dècades d'experiència, Ford està aplicant el que ha après per desenvolupar tecnologia patentada, programes de programari i serveis que atreguin els propietaris de camionetes, SUV, entusiastes de cotxes d'altes prestacions i flotes comercials en aquest corrent d'híbrids i elèctrics. Una nova generació de vehicles que el fabricant ja ha començat a provar. En el cas del mercat europeu, Ford posarà en circulació una versió híbrida endollable de la Transit Custom als car-rers abans d´acabar aquest any, a més d'un nou grup de serveis de mobilitat, telemàtica i solucions de connectivitat. A Nova York i altres ciutats d'Estats Units, Ford ja està provant una flota de 20 Transit Connect híbrides taxi i prototips de vehicles sota unes dures condicions de trànsit.

Aquestes Transit Connect prenen com a referència l'èxit del primer taxi elèctric mundial -el Ford Escape-, el qual a més va ser el primer SUV híbrid i el primer híbrid construït a Amèrica del Nord. Molts dels taxis Escape híbrids encara són al carrer, i han traslladat passatgers al llarg de més de 563.000 quilòmetres cadascun, a més de seguir utilitzant les bateries originals. Avui dia Ford és la marca més venuda en híbrids i la segona en vendes totals de vehicles elèctrics als Estats Units.

L'empresa també anuncia plans per invertir 673 milions d'euros en l'ampliació de la seva planta de producció de Flat Rock (Michigan), en una fàbrica que produirà vehicles d'alta tecnologia autònoms i elèctrics, a més a més del Mustang i el Lincoln Continental.

Aquestes iniciatives són part d'una inversió de més de 4.300 milions d'euros en vehicles elèctrics fins a l'any 2020, per oferir als clients de tot el món més eficiència de combustible, capacitat i potència en la seva gamma de vehicles globals.