L'OMS alerta que el consum de carn processada augmenta el risc de patir càncer colorectal

El mateix estudi també considera que la carn vermella és potencialment cancerígena per als humans

26.10.2015 | 17:21
L´OMS alerta dels perills d´abusar de la carn processada

El consum de carn processada, com les salsitxes o el bacon, pot augmentar el risc de càncer de colon, segons un informe que l'Agència Internacional per a la Investigació (IARC, per les seves sigles en anglès) sobre el Càncer, que pertany a l'Organització Mundial de la Salut (OMS), ha publicat aquest dilluns.

"El risc per a una persona de desenvolupar un càncer colorectal pel consum de carn processada continua sent petit, però augmenta amb la quantitat de carn que es consumeix", adverteix el doctor Kurt Straif, responsable del programa de l'Agència. Els experts tenen "proves suficients" que per cada 50 grams de carn processada consumida de forma diària el risc de càncer colorectal augmenta un 18%, assegura l'informe.

L'IARC ha avaluat en una recerca el risc cancerigen del consum de carn vermella i processada. Segons l'informe, s'ha decidit classificar el consum de carn vermella com a "probablement cancerigen pels humans". La vinculació es va observar principalment pel càncer de còlon, però també es van veure vincles pel càncer de pàncrees i pròstata.

Pel que fa a la carn processada, la classificació és "cancerígena pels humans". Segons el doctor Kurt Straif, tenint en compte "l'elevat nombre de persones que consumeixen carn processada, l'impacte global en la incidència cancerígena és d'importància per a la salut pública".

"Aquest descobriment dóna encara més suport a les recomanacions de salut pública actuals per limitar el consum de carn", assegura el doctor Christopher Wild, director de l'IARC. Amb tot, però,recorda que la carn vermella té "valor nutricional". Segons ell, l'estudi permetrà a les agències de regulació valorar els riscos i els beneficis i "oferir les millors recomanacions de dieta possibles".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Embaràs

Guia per a embarassades

redacció

 | 0

Et donem consells, t'ensenyem a fer massatges, t'expliquem què pots i no pots menjar...

 

Enllaços recomanats: Premis cinema