Nutrició
 

Cinc aliments que semblen sans però que no ho són

Existixen determinats aliments el consum dels quals, a llarg termini, pot implicar algunes conseqüències negatives

31.05.2016 | 07:34
Salsa de soja.

El menjar poc saludable és una de les principals raons per les quals la societat està més obesa i malalta que mai. Això pot passar perquè moltes vegades consumim aliments que pensàvem que eren beneficiosos per a la salut quan en realitat és més aviat al contràri.

Avui dia és fàcil girar la vista arrere i trobar aliments que abans semblaven saludables però que ja s'ha demostrat que el seu consum a llarg termini pot ser nociu per a la salut. Aquests són només alguns d'ells.

1. Els olis vegetals
A diferència de les grasses animals, els olis d'origen vegetal sempre s'han considerat més saludables ja que s'ha demostrat que el seu consum, a curt termini, redueix els nivells de colesterol en la sang. Però aquest tipus d'olis (de girasol, oliva, dacsa, etcètera) posseeixen tres tipus diferents d'àcids grassos (saturats, monoinsaturados i poliinsaturados) i el seu abús a llarg termini pot elevar el risc de patir malalties del cor, com han demostrat diversos estudis.

2. La salsa de soja
Esment especial mereix la salsa de soja. Aquest tipus d'oli tan de moda gràcies a la cuina japonesa es crea a partir de fer fermentar les llavors de la soja amb el fong Aspergillus oryzae. Encara que la salsa de soja és bastant saludable, el procés mitjançant el qual es fermenten les salses de soja que trobem en diversos establiments contenen diversos elements químics que augmenten el risc de patir càncer i defectes genètics, segons diversos estudis.

3. Els sucs de fruites envasats
Molta gent comet l'error de creure directament que els sucs de fruites són sans. Però això és un greu error. Els sucs que trobem en el supermercat estan compostos en la seva majoria per sucre i químics que imiten el sabor a les fruites, la qual cosa es tradueix en una simple beguda ensucrada amb sabor a fruita. A més, en els sucs que preparem a casa moltes vegades cometem l'error d'afegir-hi gran quantitat de sucre i colar la polpa, que és el més sa d'aquest aliment.

4. La margarina
Fa ja uns quants anys que la mantega va ser crucificada pel seu alt contingut en greixos saturats. Aleshores molts experts van recomanar canviar-la per la margarina, però aquesta versió no és molt saludable. Aquest aliment no és més que una mescla de químics i olis vegetals refinats que han sigut processats fins a assemblar-se a la mantega.

5. Les begudes dietètiques
Quan una persona comença a fer una dieta el primer que se li ocorre és substituir els menjars i begudes de sempre per altres més ´light´. Però les begudes dietètiques son bàsicament begudes carbonatades que en lloc de sucre utilitzen edulcorants artificials com la sacarina, l'aspartam o el ciclamat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Salut


Descobreix quines activitats t'ajuden.
Com cremar calories amb activitats quotidianes

Com cremar calories amb activitats quotidianes

Passejar el gos o escombrar la casa són alguns dels exercicis amb els quals aconseguiràs estar més...

El top 10 dels aliments antioxidants

El top 10 dels aliments antioxidants

La dieta pot combatre l'efecte oxidant de la contaminació, el tabac o l'estrès crònic

Fisioteràpia a domicili en benefici de 35 malalts

Fisioteràpia a domicili en benefici de 35 malalts

L'Associació de les Mucopolisacaridosis invereteix en aquest servei 10.000 euros de BBVA

Què és el sexe tàntric?

Què és el sexe tàntric?

Aquesta pràctica es basa en el Tantra, una doctrina oriental mil·lenària que cerca la plenitud...

Embaràs

Guia per a embarassades

redacció

 | 0

Et donem consells, t'ensenyem a fer massatges, t'expliquem què pots i no pots menjar...

 

Enllaços recomanats: Premis cinema