Al llarg del dia realitzem diverses activitats quotidianes que ens semblen d'allò més inofensives. No obstant això, n'hi ha algunes que poden afectar directament a la nostra salut. A continuació repassem quins són els actes i els objectes que ens exposen a virus i bacteris nocius. Després d'informar-te, no tornaràs a veure'ls de la mateixa manera.

Monedes i bitllets

Getty Images

Ens encanta estar envoltat de monedes i, sobretot, de bitllets. Tot i així, a causa del trànsit constant en el que es troben són un niu important de microorganismes. De fet, a partir de diners en metàl·lic s'ha aïllat material genètic de bacteris multiresistents. Es recomana una bona higiene després d'una transacció econòmica física.

Telèfon mòbil

Getty Images

Els telèfons mòbils intel·ligents s'han convertit en una eina indispensable del nostre dia a dia. És un aparell que utilitzem pràcticament les 24 hores i que, a més, sovint compartim amb altres persones. En les seves pantalles tàctils s'acumulen grans quantitats de microorganismes que, si no es netejen de manera correcta, poden provocar infeccions de manera senzilla.

Tassa del vàter

Getty Images

Potser aquesta zona de la llar és la que menys sorprèn de la llista. En una casa familiar és un element de molt trànsit, de manera que si no es neteja correctament es poden trobar a la tassa del bany diferents tipus de virus i bacteris, incloent-ne alguns responsables de malalties de transmissió sexual. Cal tenir especial cura en els banys públics.

Agafadors del transport públic

Getty Images

Un altre dels elements que tampoc sorprendrà en excés. El gran nombre d'usuaris en metros, trens o autobusos fan que al llarg del dia moltes mans es recolzin en aquests elements per intentar mantenir l'equilibri. Els virus que habiten els suports del transport públic afavoreixen els refredats.

Teclat d'ordinador

Getty Images

Per finalitzar amb la llista de coses més brutes que podem tocar al llarg del dia hem inclòs les tecles de l'ordinador. Aquest aparell pot acumular brutícies que ajuden al creixement bacterià i que fins i tot poden desencadenar l'aparició de fongs que afecten la pell i les ungles.