La Universitat de Lleidai l'Institut de Recerca Biomèdica de Lleida han iniciat un estudi per avaluar l'absorció, el metabolisme i la biodisponibilitat dels compostos fenòlics, compostos químics que es troben a les plantes i fruites de noves varietats de poma amb la polpa vermella.

Aquest estudi permetrà determinar els efectes beneficiosos en la salut cardiovascular d'aquesta varietat. S'ha escollit especialment la poma de polpa vermella per la seva aportació en antocians, compostos habituals de les fruites vermelles que presenten efectes antioxidants beneficiosos per a la salut.

El projecte es va dur a terme el mes de novembre a les instal·lacions de l'Institut de Recerca Biomèdica de Lleida amb la participació de deu voluntaris sans, de 25 a 50 anys. En dejú, van ingerir un snack de poma vermella (que equival a la ingesta de dues pomes) i, posteriorment, se'ls van recollir mostres de sang i d'orina en diferents temps i fins a 24 hores.

La ingesta d'aquest snack deshidratat va permetre preservar tots els compostos bioactius i les vitamines de la fruita fresca, i augmentar la concentració dels compostos beneficiosos per a la salut cardiovascular, sense efectes secundaris.