Per al bisbe de Solsona, Xavier Novell, "és important que societat civil, emprenedors i empresaris tinguin l'audàcia de cercar, via negociacions, una fórmula per aprofitar les instal·lacions de Tradema, que seria una llàstima que es deixessin malmetre". El prelat va transmetre ahir aquest missatge en el transcurs de la recepció nadalenca que va oferir al Palau Epis-copal. Els treballadors de la indústria fustaire i les seves famílies "viuran un dels nadals més plens de temor i dubtes", va lamentar.

Novell creu que "no podem culpabilitzar ràpidament i fàcilment persones concretes o grups empresarials que es plantegen una reestructuració". Tot i això, admet que "és difícil el judici si aquesta empresa ha rebut ajudes públiques, si té viabilitat en ella mateixa o si el tancament es fa segons la legalitat o no". En aquest sentit, va fer una crida a administracions públiques i sindicats perquè "les coses almenys es facin amb la màxima legalitat possible". D'altra banda, Novell, en el seu discurs als assistents a la sala noble del bisbe Lasala del Palau Episcopal, va informar que l'ajut total del pla extraordinari de Càritas diocesana per atendre les dificultats del context actual "superava els 100.000 euros".

Qui tampoc va obviar la difícil situació que passa el Solsonès i el seu entorn d'ençà del tancament de Tradema va ser el president de l'entitat representant de la societat civil convidada d'enguany, l'Orfeó Nova Solsona. Ignasi Farràs també va recordar els nombrosos projectes que han compartit, amb èxit l'Orfeó i el bisbat.