El banc d'aliments del Solsonès repartirà aliments frescos a partir d'aquesta setmana. Per fer-ho possible, Càritas ha condicionat un local cedit gratuïtament per la Vint-i-quatrena de la Mare de Déu del Claustre, que s'ha condicionat amb mobiliari i electrodomèstics de conservació dels aliments gràcies als donatius del Rotary Club de Solsona, l'Ajuntament de Guixers i ciutadans anònims.

Per posar en marxa la recollida d'aquests aliments, s'ha ideat un sistema pioner, consistent en la compra de tiquets per valor de 2 euros als establiments adherits a la campanya. Aquests tiquets són bescanviables per aliments bàsics que es recolliran periòdicament per a les entregues quinzenals als usuaris del banc d'aliments. De moment, i com a prova pilot, hi ha tres establiments adherits (Bonàrea, Llobet i Suma). Es poden adquirir cinc tipus de tiquets en funció del producte pel qual són bescanviables (ous, peix, carn, verdura i fruita i iogurts), que s'abonaran a la caixa del mateix establiment.

Així mateix, per primera vegada quatre forns de pa solsonins -Cal Candi, Cal Jaumet del Forn, Camps i Sant Joan-, un supermercat -Caprabo- i una botiga de fruites i verdures -Fruits Taribó- col·laboraran amb el Rebost Solidari amb l'entrega d'excedents.

Aquesta iniciativa coincideix amb l'estrena de la nova imatge del banc d'aliments, que a partir d'ara s'anomena Rebost Solidari del Solsonès. El logotip l'ha dissenyat l'arquitecte Ramon Padullés de manera desinteressada.

Ahir van presentar la nova etapa d'aquest programa l'alcalde solsoní, David Rodríguez; el president de Càritas Arxiprestal Solsona-Morunys i de la Fundació Volem Feina, Josep Montanyà; la consellera comarcal de Benestar Social i Família, Maria Àngels Taribó; el president de Creu Roja del Solsonès, Miquel Montaner, i la regidora d'Acció Social de Solsona, Maria Tripiana.

"La cronificació de la crisi comporta que, tot i que no hi hagi un augment de l'atur, faci més temps que les persones aturades estan sense feina i, per tant, vegin incrementades les seves necessitats", va dir l'alcalde. En aquest sentit, "Càritas ens ajuda a fer un pas més en el servei del banc d'aliments i que millori la qualitat de vida de les persones més necessitades de casa nostra", va afegir.

La consellera comarcal de Benestar Social i Família va assenyalar que aquesta nova aposta significa "un esforç més en la gestió dels aliments", ja que els frescos són més vulnerables. Per això va agrair el compromís de Càritas i dels establiments col·laboradors. Maria Àngels Taribó també va fer una crida a la ciutadania a col·laborar-hi.