Una nova formació política ha irromput a l'escenari preelectoral solsoní. Es tracta d'Alternativa per Solsona/CUP, que s'autodefineix com un moviment "assembleari i d'esquerres", tal com van explicar ahir al matí els seus components en el transcurs de l'acte de presentació de la nova llista.

Alternativa per Solsona/CUP destaca per la joventut d'una bona part dels candidats, amb una mitjana d'edat de 30 anys. Òscar Garcia encapçala la candidatura, seguit d'Octavi Esteve, Joan Boix, Pilar Viladrich i Marta Andreu; mentre que l'històric activista local d'esquerres Marcel·lí Corominas (un dels impulsors de Fòrum i, posteriorment, d'El Comú) tanca la llista de manera simbòlica.

D'acord amb l'essència mateixa del moviment, van fer públic un codi ètic on destaca la incompatibilitat de la duplicitat de càrrecs; una limitació de dues legislatures "per evitar personalismes"; el compromís d'independència davant els grups financers i les elits econòmiques; l'impuls de la democràcia directa, o bé una limitació en les retribucions econòmiques en funció del salari mínim interprofessional (SMI), entre altres actuacions.