Promocionar la música de carrer i dinamitzar el comerç i la restauració del nucli antic. Amb aquest doble objectiu Solsona viurà, el dissabte 29 d'agost, una vetllada nocturna que inclourà un festival de músics de carrer, l'obertura dels comerços que ho desitgin a l'estil de les anomenades Shopping Night, parades d'artesania i promocions als bars i restaurants.

Es tracta d'una iniciativa sorgida de l'associació d'Empresaris per al Solsonès, que té la implicació de la la Unió de Botiguers i Comerciants (UBIC) de Solsona i l'Associació d'Artesans del Solsonès. També té el suport de l'Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona i de l'Ajuntament.

Un total de cinc artistes o formacions musicals d'arreu de Catalunya actuaran en aquesta primera edició del festival de músics de carrer de Solsona, repartits en cinc places del nucli antic, com la de l'Ajuntament o la de la Catedral. Segons ha explicat Montse Riu, d'Empresaris per al Solsonès, el projecte sorgeix dels voluntaris del projecte Complimus, que promou els idiomes i la música a la comarca, i "s'emmiralla en un festival que es fa a Edimburg".

La festa serà una prova pilot, perquè la idea és que, de cara a properes edicions, es pugui anar ampliant "fins a fer tota una setmana de concerts amb molts més músics de carrer". El projecte Complimus parteix de la idea, segons Riu, que, "si un poble culturalment és ric, les empreses i la societat també se'n beneficien".