El Consell Comarcal del Solsonès ja té enllestida una altra edició de la Fira del Bolet i el Boletaire, que es farà a Solsona el cap de setmana del 17 i 18 d'octubre. Un sopar-concert, dissabte al vespre a la plaça de Sant Pere, serà la principal novetat d'aquesta vuitena edició del certamen, que manté el nombre de productors de bolets, però triplica les parades de productes artesanals de la comarca.

Els bolets i els boletaires comparteixen protagonisme en el certamen que té per objectiu "potenciar la gastronomia i el producte agroalimentari local", tal com apunta el coordinador de la fira, Pere Obiols. El nombre de productors que hi participaran es manté i presentaran bolets en totes les seves formes: frescos, en conserva i deshidratats. A banda dels de bolets, els estands de productes artesanals locals gairebé s'han triplicat, i n'hi haurà una desena que oferiran trumfos, embotits o formatges, entre altres. Això és, segons Obiols, "una mostra de l'interès que té per la fira la gent del territori".

Enguany, com a principal novetat, el dissabte a les 9 del vespre es farà un sopar i concert. La vetllada té l'al·licient afegit que la recaptació es destinarà al col·lectiu Somriu a la vida per a la lluita contra el càncer. Durant el sopar, se servirà hamburguesa ecològica de Cal Monegal amb camagrocs i salsa de ceps, i el concert serà amenitzat per ni5 i dues formacions locals més.