Arreglar les destrosses que va provocar el temporal de dimarts en els camins i carreteres rurals del Solsonès costarà 600.000 euros, segons els càlculs del Consell Comarcal. Els responsables de l'ens van lliurar un dossier a la consellera de Governació, Meritxell Borràs -que va visitar la comarca divendres-, en què s'especifica els danys i van demanar ajut econòmic a la Generalitat per fer front als costos.

El temporal de vent i pluja va afectar, sobretot, les zones rurals i va ser especialment virulent al nord de la comarca. Els desperfectes més importants es van registrar a Lladurs, sobretot a la rasa del pont de Querol. Però també van quedar impracticables molts dels camins dels municipis de Guixers i la Coma i la Pedra.

La partida pressupostària que pugui destinar-hi el Govern català serà clau per al manteniment dels camins i carreteres del Solsonès, ja que el Consell Comarcal no té prou recursos per arranjar-los després de l'estat en què han quedat arran de les fortes precipitacions de dimarts. "Necessitem l'ajut de la Generalitat perquè, si no, no podem fer front a les despeses per arreglar els camins. Nosaltres ens encarreguem del manteniment, però si no ens arriba el suport de la Generalitat, ens haurem de replantejar tota la gestió de manteniment de camins perquè actualment seria impossible arreglar-ho només amb els nostres recursos", diu el conseller d'Urbanisme de l'ens comarcal, Josep Colell.