L'Oficina de Turisme del Solsonès ha registrat entre els mesos de juliol i agost prop de 3.900 visites, l'11,4% més respecte del mateix període de l'any passat. Es confirma, així, la tendència a l'alça del sector. Alhora, la participació de 1.100 persones a les visites guiades temàtiques de Solsona consolida el pes del turisme cultural a la capital de comarca.

Amb 350 consultes realitzades per famílies a l'Oficina de Turisme, es reforça el pes d'aquest perfil de visitants, que representen el 27% del total, si bé continuen sent majoritàries les parelles que acudeixen a la comarca per gaudir dels actius paisatgístics i l'àmplia oferta cultural i gastronòmica, amb el 38% de les consultes.

Pel que fa a la procedència, l'encapçala el visitant català, amb el 71,5%, principalment de l'àrea metropolitana, seguit del de la resta de l'estat espanyol, amb el 14%. Pel que fa al turisme europeu, també del 14%, el majoritari al Solsonès és el francès, que ha registrat un augment del 37,5% respecte de l'any passat.