El govern de Solsona dóna llum verd als pressupostos amb el suport de CiU

ERC introdueix una partida destinada a establir incentius per autònoms d´acord amb el grup principal de l´oposició

25.11.2016 | 23:49
El govern de Solsona dóna llum verd als pressupostos amb el suport de CiU

Solsona ha aprovat la introducció als pressupostos d´una partida de 10.000 euros destinada a establir una bonificació per als autònoms que comencin la seva activitat a la ciutat. Ho ha acceptat aquest divendres l´equip de govern a proposta del grup de CiU que com a conseqüència ha votat favorablement als comptes per a 2017 presentats per l´executiu d´ERC i PSC.

Els pressupostos s´han aprovat amb 11 vots a favor, els del govern (que té majoria absoluta) i CiU, i els 2 vots en contra de la CUP.
El pressupost municipal per al proper exercici de 8,7 milions ha estat el principal punt de l´ordre del dia del ple ordinari de novembre. L´alcalde David Rodríguez ha apuntat que per configurar-los el govern municipal s´ha basat en «les necessitats urgents que té la ciutat». La majoria d´inversions que hi queden programades, per un valor de 413.000 euros, són de caràcter urbanístic i de millora d´instal·lacions municipals. El portaveu de CiU, Marc Barbens, ha explicat que aquests no eren els pressupostos que hagués fet la seva formació, però que hi votaven a favor «perquè s´ha arribat a un acord que va a favor dels joves que volen establir-se com a autònoms a la ciutat». En aquest sentit, Barbens ha reclamat uns comptes participatius i més atenció als camins del Vinyet.

De la partida de 40.000 euros destinada a l´assessorament extern d´un enginyer per a la professionalització en la prestació dels serveis de l´aigua i enllumenat , Barbens ha demanat que s´agafés en tots els casos a solsonins.

Òscar García, portaveu d´Alternativa per Solsona – CUP ha lamentat que la documentació dels pressupostos els hagi arribat massa tard i ha recordat que la seva formació troba a faltar la contribució de la ciutadania en els comptes a través de partides participades. La CUP considera «ridícula» la partida de 10.000 euros per participació ciutadana «en un moment en que el consistori està treballant en el nou reglament de participació». García ha reivindicat un augment de les partides socials, un capítol que només suposa un 3,05% del pressupost i ha considerat «insuficient» la previsió d´un estudi tècnic pel porta a porta, «el que fa preveure que la implementació no es realitzarà fins el 2018». Tot i això, la formació de l´esquerra independentista ha valorat positivament la política de l´Ajuntament d´amortització de crèdits per eixugar el deute, o les inversions de 50.000 euros per eliminar barreres arquitectòniques.

Durant el plenari també s'ha aprovat amb 12 vots la moció a favor del referèndum català i de suport als càrrecs investigats. La regidora del PSC i membre del govern, Yasmina Valderrama, s'ha abstingut.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Solsonès

Les JERC de Solsona es presenten en públic en un acte amb Joan Tardà

Les JERC de Solsona es presenten en públic en un acte amb Joan Tardà

Les Joventuts d'Esquerra Republicana de Catalunya (JERC) de Solsona van presentar-se divendres en...

Comerciants i tècnics de Solsona parlaran a la Selva

Comerciants i tècnics de Solsona parlaran a la Selva

Una quinzena de comerciants i tècnics de Solsona i Cardona participaran en una jornada...

Solsona situa bandes reductores de velocitat a la Mare de la Font

Solsona situa bandes reductores de velocitat a la Mare de la Font

Veïns del Vinyet i CiU havien alertat que alguns cotxes hi corrien massa

El Consell del Solsonès se suma al programa Reempresa

El Consell del Solsonès se suma al programa Reempresa

El Consell Comarcal del Solsonès s'ha incorporat a Reempresa, un programa que es proposa...

Castellar aprova una ordenança per resoldre l'incivisme a la Ribera Salada

Castellar aprova una ordenança per resoldre l'incivisme a la Ribera Salada

L'alcaldessa diu que la normativa garantirà la conservació de l'entorn i evitarà la brutícia i la...

Enllaços recomanats: Premis cinema