Els nous temps s'adapten a les necessitats dels estudiants de matemàtiques als quals els costi això de resoldre equacions algebraiques més o menys complicades. Photomath, una app per a mòbils intel·ligents, és una eina que promet estalviar temps en el moment d'estudiar.

L'aplicació funciona igual que el lector de codis QR, una vegada oberta, la càmera de l'smartphone s'activa perquè enfoquem al problema matemàtic que vulguem resoldre i, de forma instantània, la solució apareixerà a pantalla.

I això no és tot. Els creadors de Photomath han anat més enllà i a més de la solució, la app ofereix el pas a pas del procés per arribar al resultat. D'aquesta manera, es resol qualsevol possible controvèrsia que titlli aquesta iniciativa de convertir-se en "la «xuleta» del segle XXI".

De moment, es podran consultar operacions aritmètiques - sumes, restes, multiplicacions i divisions -, fraccions, decimals, arrels quadrades, potències i equacions simples, sempre que estiguin presentades en text imprès, no manuscrit. Però els encarregats d'aquest invent prometen anar actualitzant amb més operacions.

El meu telèfon pot tenir aquesta aplicació?

Si tens un smartphone amb càmera i amb sistema operatiu iOS o Windows Phone podràs beneficiar-te d'aquest invent, a més de manera gratuïta. Si tens Android, hauràs d'esperar a 2015.