Quantes hores hauries de permetre als teus fills jugar als videojocs?

Un estudi investiga la relació entre les hores a la setmana dedicades a jugar i certes habilitats intel·lectuals i problemes de conducta

06.09.2016 | 21:04
Quantes hores hauries de permetre als teus fills jugar als videojocs?

Dues hores de videojocs a la setmana són beneficioses, però jugar nou hores setmanals s'associa a problemes de conducta i menys habilitats socials, segons un estudi realitzat per investigadors de l'Hospital del Mar i de l'Institut de Salut Global (ISGlobal) de Barcelona.

L'estudi, que orienta sobre quantes hores a la setmana són les apropiades perquè els infants en edat escolar juguin amb videojocs, ha estat publicat a la revista científica "Annals of Neurology".

El treball, liderat pel doctor Jesús Pujol, metge del servei de Radiologia de l'Hospital del Mar i investigador de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM), i coordinat pel doctor Jordi Sunyer, de l'ISGlobal, ha consistit en investigar la relació entre les hores a la setmana dedicades a jugar als videojocs i certes habilitats intel·lectuals i problemes de conducta en 2.442 nens d'entre 7 i 11 anys.

Segons els seus resultats, els nens que juguen amb videojocs tenen millors habilitats motores i un millor rendiment escolar, tot i que dues hores a la setmana són suficients per obtenir aquests beneficis.

L'estudi ha constatat que jugar nou hores o més a la setmana s'associa a la presència de problemes de conducta, conflictes amb els companys i menors habilitats socials.

"En l'anàlisi de les imatges de ressonància magnètica del cervell d'un subgrup de nens de l'estudi, observem que l'ús dels videojocs estava associat a un millor funcionament de circuits cerebrals que són importants per a l'adquisició de noves habilitats a través de la pràctica , concretament de les connexions entre els ganglis basals i els lòbuls frontals ", ha explicat Pujol.

Segons l'investigador, "tradicionalment, els nens adquireixen les habilitats motores a través de l'acció, per exemple amb esports i jocs a l'aire lliure. La investigació en neuroimatge suggereix ara que l'entrenament amb els entorns virtuals i d'ordinador és capaç també de modificar els circuits del cervell que s'ocupen de l'aprenentatge d'habilitats motores ".

Els experts han conclòs que els videojocs en si mateixos no són ni bons ni dolents, sinó que és la quantitat de temps que s'inverteix en ells el que fa que siguin una cosa o l'altra.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Tecnologia

Imatge de les noves funcions de WhattsApp.
WhatsApp permet compartir ubicacions en temps real

WhatsApp permet compartir ubicacions en temps real

La companyia ha garantit que aquesta característica està protegida per un xifrat d'extrem a extrem

L'app de notícies Squid supera els 10.000 usuaris a Catalunya

L'app de notícies Squid supera els 10.000 usuaris a Catalunya

L'aplicació és un agregador de diaris, blocs i revistes d'arreu del món, entre els quals hi ha...

Quins mòbils fan servir Trump, Rajoy, Merkel o Macron?

Quins mòbils fan servir Trump, Rajoy, Merkel o Macron?

Els telèfons dels presidents han de ser molt segurs, ja que són objectiu dels pirates

Les noves eines d'Instagram

Les noves eines d'Instagram

La xarxa social afegeix botons per controlar els comentaris i reportar de forma anònima vídeos en...

Enllaços recomanats: Premis cinema