Llegendes mítiques com la de l'home llop, investigació policial, passió i intriga són els ingredients de la sèrie Luna, el misterio de Calenda, que protagonitza Belén Rueda en el paper d'una jutgessa que lluita per recuperar l'amor de la seva parella en un poble misteriós. En ple rodatge de Luna, en un bosc de Navas del Marqués (Àvila), Belén Rueda va explicar aquesta setmana, que interpreta a Sara, una jutgessa que arriba al poble de Calenda amb la seva filla adolescent Leire (Lucía Guerrero) disposada a refer la seva vida familiar.

Sara està separada des de fa un temps del seu marit, David (Leonardo Sbaraglia), a causa de les seves constants missions d'espionatge. "El desencadenant de la sèrie es produeix quan Sara està en el seu millor moment professional i decideix anar a viure a un poble per intentar l'aventura d'unir a la família", va assenyalar l'actriu. David (Leonardo Sbaraglia) va abandonar la seva agitada vida policial i està destinat a una caserna de la Guàrdia Civil a Calenda, on aparentment desenvolupa una vida professional més tranquil·la.

A Calenda, Sara "va més enllà de les funcions que faria com a jutgessa en una gran ciutat" perquè s'ha d'enfrontar als habitants d'aquesta localitat que "no volen parlar molt de les llegendes" que ronden per la zona, va afirmar l'actriu. En la seva investigació de llegendes com l'existència d'homes llop a Calenda, Sara trobarà "explicacions realistes i també fantàstiques, així com un poble que no vol parlar", va dir Rueda.

Produïda per Antena 3 i Globomedia (El Internado i El Barco), Luna compta amb un ampli repartiment d'actors -a més dels citats anteriorment- format per Marc Martínez (Fernando), Belén López (Carola), María Cantuel (Sonia), César Goldi (Basilio), Boris Ruiz (Claudio), Álex Ma?runy (Pablo) i Carlos Cuevas (Tomás).