La lluita per un nou model de ciutat arriba a Canal + amb "Bicicletas vs coches"

06.07.2015 | 07:33
"Bicicletas vs coches" defensa un model sostenible per a les ciutats

Ciutats com Madrid, Barcelona o París es veuen tot sovint obligades a restringir el trànsit d'automòbils per culpa dels alts nivells de pol·lució. Ciutadans d'arreu del món han demostrat que un altre model urbà és possible. No obstant això, la revolució urbana segueix sent una autèntica utopia.
El documental Bicicletas vs coches, que Canal + Xtra estrena aquesta nit a partir de les 22 h, explica quins són els motius que fan que en moltes grans ciutats la contaminació sigui un problema que, lluny de desaparèixer, augmenti any rere any. Estrenat al festival South by Southwest de Texas (EUA) i amb una gran rebuda al DocsBarcelona International Film Festival, el documental, rodat a São Paulo, Los Angeles, Nova York i Copenha-guen, defensa l'ús de la bicicleta per canviar un model que perjudica la salut i el benestar.
El canvi climàtic i els embussos infinits frustren més que mai als ciutadans. Hi ha persones a tot el món que fan servir la bicicleta com a solució improvisada. La conducció agressiva i la mala planificació de les ciutats es cobren vides de ciclistes dia a dia, fet que ha desencadenat la demanda d'una bona xarxa de carrils segurs.
És una lluita desequilibrada. Els activistes i polítics que treballen pel canvi s'enfronten a indústries automobilístiques, petrolieres i de construcció multimilionàries que fan servir tota la seva artilleria pesada per mantenir la dependència de la societat al cotxe.
Tot i la necessitat de dur a terme canvis radicals per aturar el canvi climàtic i preservar el medi ambient la indústria automobilística té xifres de vendes històriques. Avui en dia hi ha més d'un bilió de cotxes al món i el 2020 aquesta xifra es duplicarà. Bicicletas vs coches segueix diverses persones que al llarg del planeta lluiten per la utopia.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema